Några användbara länkar som beskriver Telia Öppen Fiber och hur man kommer igång.

Kom igång guide: http://www.oppenfiber.se/files/Telia_Komigangguiden_Folder_A5_LOW_Final_TSP-3313.pdf

Frågor och Svar: https://www.bredbandswebben.se/www-bredbandswebben-oppen-se/kundservice

Länkar till operatörer m.m. på Öppen Fiber: https://www.bredbandswebben.se/start/tjanster.html

Vi har även fått svar på några frågor via Telia:

1. När du kopplar in dator i fiberdosan/switchen och skall välja tjänst så verkar det inte riktigt stämma med vad du kan välja, ex. Du kan inte välja Bredband 2 med både internet och telefoni vilket går vid telefonkontakt med Bredband. Kanske kan vara bra att veta.
Svar: Vi håller på att göra om bredbandswebben.se för att enklare beställa tjänster framöver. Om jag inte minns helt fel så är bredband den enda tjänsten du direkt kan beställa från denna sida idag. Detta kommer det bli ändring på framöver.

2. Varför det inte är möjligt att få alla dom tjänster som leverantörerna har? Ex. Banhof har en tv tjänst som inte kan levereras till mig.
Svar: Telia Öppen Fiber erbjuder tjänsteleverantörerna möjlighet att erbjuda deras tjänster såsom tv, bredband och telefoni över vår fiber. Dock så är det tjänsteleverantörerna som själva väljer vad de vill och kan leverera över Öppen Fiber.

3. Kommer det komma något gemensamt erbjudande utskick för oss eller är det de erbjudanden som finns på respektive leverantörs hemsida?
Svar: Vi lämnar över alla adresser som beställt fiber till alla tjänsteleverantörerna för bearbetning. Sedan väljer tjänsteleverantörer hur och om de vill bearbeta kunderna med erbjudanden. Det kommer inte komma någon gemensamt erbjudande från Telia Öppen Fiber med de olika tjänsteleverantörerna.  Så i detta fall skulle jag nog rekommendera att kolla på de olika tjänsteleverantörernas hemsidor för     aktuellt erbjudande (även här har tjänsteleverantörerna möjlighet att skriva in deras erbjudande på bredbandswebben.se).